Biografie & contact

Ik ben opgeleid als bedrijfskundige. In eerdere fases van mijn loopbaan heb ik veel ervaring opgedaan met projectmanagement en kwaliteitszorg in uiteenlopende organisaties. In die periode heb ik heel veel verschillende soorten organisaties van binnenuit leren kennen. Gemeenten, rijkswaterstaat, maar ook het bedrijfsleven. Ik werkte geruime tijd als projectleider in de spoorwereld, in wat nu ProRail is.

Van daaruit ben ik het onderwijs in gestapt als docent bedrijfskunde in het HBO.  Binnen twee hogescholen heb ik in diverse rollen gewerkt zoals uiteraard docent voor de klas, maar ook studieloopbaanbegeleider en coördinator van de afstudeerrichting HRM. Vanaf die tijd heeft het onderwijs me geboeid en niet meer losgelaten.

In 2007 startte ik als zzp-er met Hart & Hoofd.  Daarna heb ik veel coaching gedaan van docenten, leerkrachten, maar ook schoolleiding en bovenschools management.  Ik werd opgeleid als life coach in de ZKM (zelfkennismethode) methode, een methode waarin iemand diepgaand reflecteert op zijn levensverhaal en leert om zijn of haar leven meer eigen richting te geven. Van geleefd worden naar leven.

Ik schreef het ebook A kind of magic, wat gaat over het goed zorgen voor jezelf en je eigen energie als leerkracht. Dit e book is wat mij betreft onverminderd essentieel. Het is hier gratis te downloaden.

Vanuit mijn netwerk raakte ik steeds meer bij duurzame onderwijsprojecten betrokken. Ik was projectleider van het project waterzijdig inregelen, waarover je hier een korte film (8 minuten) kunt zien die ik maakte. MBO leerlingen deden een duurzame stage en optimaliseerden de werking van de centrale verwarming bij ruim 100 mensen in Utrecht. Het project won de Groene Peloton Award van de gemeente Utrecht.

Bezoek van de Utrechtse wethouder Mirjam de Rijk aan het project waterzijdig inregelen.
Bezoek van de Utrechtse wethouder Mirjam de Rijk aan het project waterzijdig inregelen.

Over mijn ervaringen met het onderwijs -als docent, leerling en ouder- maakte ik een muzikaal onderwijsverhaal, Rock and roll in de school.

Muziek gaat een steeds grotere rol spelen. Ik heb een eigen CD opgenomen en uitgebracht. Muziek kan zeer veel betekenen, ook in een zakelijke settings. Door speciale teamliederen te schrijven over de mensen en het werk in teams wil ik graag bijdragen aan het gebeuren in teams. Ik heb dat recentelijk mogen doen voor de vrijwilligers van Homestart.

Lijkt het je leuk om met mij in contact te komen over muziek, onderwijs en duurzaamheid, dan zijn dit zijn mijn gegevens: geertjan@hartenhoofd.nl, 06-21650848. Overstek 14, 3471 EJ Kamerik.