Lied voor de verandering

Voor teams die durven schrijf ik een speciaal eigen teamlied. Zo’n lied gaat over het werk en over de mensen in het team. Het kan dienen om teamleden een hart onder de riem te steken, om een mijlpaal te vieren, of om een verandertraject te bezingen. Er kunnen allerlei aanleidingen zijn, maar wat ook de aanleiding is, ik ga ervoor de gevoelige snaar te raken. Ik probeer de essentie te pakken te krijgen. Om een treffend lied te kunnen schrijven verdiep ik me in het team via enkele interviews. Zo krijg ik een levendig beeld van wat er speelt en wat de mensen bezielt. Daar maak ik dan het teamlied van, meestal op een bestaande, bekende melodie. En op de bijeenkomst zelf kom ik het lied natuurlijk live spelen. En wat mij betreft zingen we daarna het lied samen! Dat is eigenlijk wel heel erg de bedoeling …! Na afloop ontvangt het team uiteraard een opname van het lied.

Voor de vrijwilligers van Homestart schreef ik een lied. Lees hier hoe dit is ervaren door een van de vrijwilligers.