Projectleiderschap & projectcoördinatie

Het liefst werk ik in projecten op het kruisvlak van onderwijs, duurzaamheid, en de ontwikkeling van talent en vakmanschap. In dergelijke projecten komen veel van mijn ervaringsvelden samen: onderwijs, projectmanagement, het ontwikkelen en empoweren van talenten.  Het is bijzonder mooi als je die dingen kunt combineren in duurzame projecten waarin je zorgt voor de aarde.

Een mooi voorbeeld hiervan is het project waterzijdig inregelen. Dit project won de Groene Pelotonaward van de gemeente Utrecht. Van dit project was ik projectleider. Leerlingen installatietechniek van het ROC Midden Nederland gingen, na van een expert training te hebben gekregen, aan de slag om de cv installatie  bij 100 huishoudens in Utrecht waterzijdig in te regelen. Zij werden daarbij begeleid door vrijwilligers van Energie-U, en door medewerkers van installatiebedrijven die ook de training hadden ontvangen. Na verloop van tijd gingen de leerlingen zelfstandig de klantbezoeken doen. Gaaf!

 

Bezoek van de Utrechtse wethouder Mirjam de Rijk aan het project waterzijdig inregelen.
Bezoek van de Utrechtse wethouder Mirjam de Rijk aan het project waterzijdig inregelen.

Op dit moment maak ik als projectondersteuner deel uit van het team Energy Challenges Utrecht. Middelbare scholieren gaan op basis van een zelfontworpen campagne energie besparen op hun eigen school. Ze behalen daarmee serieuze energiebesparingen. In een heuse battle nemen ze het op tegen leeftijdgenoten op andere deelnemende scholen.  Alles komt samen in een spannende finale!