Rock and roll in de school

Als een zanger zijn publiek bereikt dan is dat rock and roll. Het wordt stil in de zaal, het komt binnen. Jij als luisteraar wordt geraakt. Diezelfde rock en roll kan ook in de school plaatsvinden. Er wordt dan niet alleen kennis overgedragen, maar ook enthousiasme en beleving. Er is verbinding. Dat zijn vaak de mooiste lessen.

Als leerkracht wil je zulke lessen geven, maar het lukt niet altijd. Zie ze maar eens mee te krijgen, die leerlingen! Rock en roll in de school is een muzikaal onderwijsverhaal, waarin ik vertel en zing over mijn belevenissen in en voor de klas en over mijn zoektocht naar die rock en roll. Dat daarbij de nodige blues niet ontbreken laat zich raden!

Rock en roll in de school bevat anekdotes en zienswijzen. De voorstelling geeft ok een visie, op wat onderwijs wat mij betreft moet zijn. Daar kan je het meer eens zijn of niet …… Maakt eigenlijk niet uit. Rock and roll in de school is een lichtvoetige voorstelling die tot denken aanzet.  Voor leerkrachten uiteraard, maar ook voor ouders.

De voorstelling kan goed als workshop op onderwijsbijeenkomsten dienen en is heel geschikt voor teams. Het kan bij de kerstborrel of als onderdeel van een ontwikkelingstraject. Daarnaast kan ik rock and roll in de school ook als gastcollege voor een lerarenopleiding aanbieden of op een ouderavond.

Het E-zine Na de lunch schreef deze recensie over mijn voorstelling.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *