Projecten van Hart & Hoofd.

Circular Skills in het VMBO

De circulaire economie komt er snel aan, ook in de bouw. Vanaf 2023 is circulair aanbesteden verplicht. Maar het onderwijs speelt hier nog nauwelijks op in. In het project Circular skills in het vmbo gaan leerlingen aan de slag met hun circulaire vaardigheden. Circulaire bouwbedrijven doen ook mee!

Naar een bloeiend SDO

Hoe zorg je als korfbalclub in een klein dorp dat je blijft voortbestaan? Daarover ging het actie-onderzoek ‘SDO, een bloeiende vereniging’. Verschillende door de leden zelf bedachte initiatieven zorgde voor nog meer positieve energie in de vereniging.

Scholen als energie-ambassade in de wijk

Basisscholen vervullen van oudsher een centrale rol in een wijk. Welke bijdrage kunnen basisscholen en hun leerlingen leveren aan de verduurzaming van die wijken? Daarover ging dit actie-onderzoek, waaraan 8 scholen deelnamen, uit Amsterdam en Utrecht. Het resultaat van dit project zijn verschillende nieuwe duurzame initiatieven, met eigen bijdragen van de leerlingen.

jeswin-thomas-tJUjeaNIOZs-unsplash (1)

Rock and Roll in the school

Lesgeven is rock and roll, maar every now and then, in the teachers life, the blues kick in…. Rock and roll in de school is een door mij geschreven en uitgevoerde muzikale kleinkunstvoorstelling met eigen songs en teksten over mijn ervaringen als HBO docent bedrijfskunde.

Gastlessen

Op middelbare scholen door heel Nederland geef ik gastlessen over zwerfafval, plastic soep en circulaire economie. Dat deed ik op het vmbo, havo en vwo. Van op zichzelf staande lessen tot en met de opzet van programma’s voor een hele projectweek. Veelal in samenwerking met duurzame bedrijven die hun vragen pitchen voor de leerlingen.

Meer informatie?

Neem contact met mij op!

© Hart en Hoofd 2020