Projecten van Hart & Hoofd.

Circular Skills in het VMBO

De circulaire economie komt er snel aan, ook in de bouw. Vanaf 2023 is circulair aanbesteden verplicht. Maar het onderwijs speelt hier nog nauwelijks op in. In het project Circular skills in het vmbo gaan leerlingen aan de slag met hun circulaire vaardigheden. Circulaire bouwbedrijven doen ook mee!

Naar een bloeiend SDO

Hoe zorg je als korfbalclub in een klein dorp dat je blijft voortbestaan? Daarover ging het actie-onderzoek ‘SDO, een bloeiende vereniging’. Verschillende door de leden zelf bedachte initiatieven zorgde voor nog meer positieve energie in de vereniging.

Scholen als energie-ambassade in de wijk

In verschillende wijken in Utrecht en Amsterdam nemen bewoners initiatief tot verduurzaming van de wijk. Welke rol kunnen basisscholen en hun leerlingen spelen in het verder laten groeien van deze initiatieven? Daarover ging dit actie-onderzoek.

jeswin-thomas-tJUjeaNIOZs-unsplash (1)

Rock and Roll in the school

Lesgeven is rock and roll, maar sometimes the blues kick in …. Rock and roll is een muzikale kleinkunstvoorstelling met eigen songs en teksten over mijn ervaringen als HBO docent bedrijfskunde.

Gastlessen

Op tientallen scholen door heel Nederland heb ik gastlessen gegeven over zwerfafval, plastic soep en de circulaire economie. Dat deed ik op het vmbo, havo en vwo. Meer lezen?

Meer informatie?

Neem contact met mij op!